Referencer / Pressemeddelse

Pressemeddelse

 
PRESSEMEDDELELSE
12. august 2009
 
Stress rammer individuelt
men kan behandles i grupper
 
Amerikansk metode til at slippe af med stress vinder indpas i dansk erhvervsliv. I modsætning til andre stressbehandlinger kan behandling efter den såkaldte Sedona Metode foregå i grupper. Det gør metoden effektiv til at løse samarbejdsproblemer og konflikter på arbejdspladserne.
 
Stress rammer de danske arbejdspladser i stor stil. Ingen branche og ingen medarbejderkategori er forskånet, og overalt bliver forebyggende og helbredende behandlingstilbud taget i brug. Fra USA kommer nu en metode til stressbehandling og personlig optimering, nemlig Sedona Metoden, der udmærker sig ved at være så enkel, at de fleste kan lære den i løbet af en dag, og at den kan anvendes i grupper.
 
- Metoden adskiller sig fra andre behandlingsmetoder ved, at den også kan bruges over for grupper. Behandling af stress foregår ofte som individuel behandling, men Sedona Metoden er så enkel og let at tilegne sig, at den kan læres af flere hundrede mennesker på én gang, siger terapeut Karl Christian Meulengracht, som er en af de få behandlere i Danmark, der underviser i Sedona Metoden. Han står også bag bogen ’Slip din stress nu!’, der beskriver den amerikanske behandlingsmetode og giver praktiske øvelser i, hvordan metoden anvendes. I bogen bidrager også den amerikanske sundhedsekspert Chris MacDonald.
 
Tre enkle spørgsmål
Hold en blyant fast i den ene hånd. Hold den ud fra kroppen og slip den så. Enkelt - ikke?
Så enkel er den amerikanske Sedona Metode, der er udviklet i 1952, og handler om at give slip på begrænsende og negative tanker, bekymringer og stress. Metoden er bygget op omkring tre spørgsmål, der er så enkle, at man kan tvivle på, om de overhovedet har nogen effekt på vores følelser og selvudvikling. Men det har de ifølge Karl Christian Meulengracht.
 
Det handler i bund og grund om at fokusere på ubehaget og stille sig selv tre grundlæggende spørgsmål: ’Vil jeg være villig til at slippe følelsen?’, ’Vil jeg kunne slippe den?’ og ’Hvornår vil jeg gøre det?’. Og selv om man svarer "Nej, aldrig!" på det første spørgsmål og "Om to år" på det sidste spørgsmål, så er der ifølge Meulengracht alligevel stor sandsynlighed for, at bevidstheden allerede er begyndt at slippe det negative.
 
- De fleste af os er tilbøjelige til at fornægte og undertrykke de negative følelser i stedet for at anerkende dem, og vi forbinder ofte vores følelser og adfærd med noget, vi ikke kan ændre. Sedona Metoden giver nogle simple værktøjer til dels at anerkende de belastende følelser og dels at give slip på dem og dermed frigøre indgroede tanker og følelser, siger Karl Christian Meulengracht, der har arbejdet som kranio sakral terapeut i mere end 20 år.
 
Hoteldirektør har taget metoden i brug
I løbet af sine mange års arbejde med kroppen og psyken har den odenseanske terapeut mødt masser af skeptikere – også i forhold til Sedona Metoden – og han medgiver gerne, at det kan virke som noget hokus-pokus. Ikke desto mindre findes der masser af mennesker, som med hjælp fra Sedona Metoden og uden langvarige behandlingsforløb er sluppet af med stress, ophobede aggressioner, vrede eller andre belastende følelser.
 
En af de danske virksomheder, der har haft gavn af Sedona Metoden, er Hotel Comwell i Middelfart, og her overvejer direktør Charlotte Riberholt at lade behandlingsmetoden indgå som en del af pakken med udviklingstilbud til medarbejderne.
 
- På Comwell er vi altid åbne over for nye tiltag, forudsat at de kan udvikle og inspirere vores medarbejdere. Sedona Metoden har vist sig at være ganske effektiv for en del af medarbejderne, ikke mindst vores sælgere, som jo kæmper her i midt i finanskrise, fortæller Charlotte Riberholt.
 
Ifølge direktøren har de nye redskaber betydet, at hotellets salgsmedarbejdere nu går mere direkte til den enkelte opgave uden alle overspringshandlingerne, ligesom de heller ikke længere bliver påvirkede i den forkerte retning, når et salg ikke lykkes.
 
Følelsesmæssig dørmåtte
Samme oplevelse har direktør Erik Wendelin fra Bogense-virksomheden Wencon, der producerer og sælger produkter til søfarten og off shore-industrien. Han kalder Sedona Metoden for en følelsesmæssig dørmåtte.
 
- Via sin løsningsorienterede tilgang virker metoden som en følelsesmæssig dørmåtte, der hjælper os til at tørre de negative følelser af, og dermed give plads til effektivitet, sikkerhed og indre fred, siger Erik Wendelin, som selv har prøvet metoden.
 
Som virksomhedsleder gennem mange år har han set adskillige eksempler på, hvordan ledere og medarbejdere er blevet begrænset af negative følelser som for eksempel stress, vrede eller irritation, og ifølge ham vil erhvervslivet kunne opnå store fordele ved at give ansatte og ledere adgang til disse enkle værktøjer.
 
- I en tid, hvor stress af mange grunde er blevet en del af alles hverdag, skal der ikke ret megen fantasi til at forstille sig, hvor positiv en effekt et forløb med Sedona Metoden kan have – både for den enkelte person og naturligvis også for virksomheden, siger Erik Wendelin.
 
---------
Om Sedona Metoden
I 1952 sad den amerikanske entreprenør, 42-årige Lester Levenson, i sit hjem i USA, ramt af sit tredje hjerteanfald og med et klart signal om, at han måtte lægge sit liv om, hvis han ville overleve. Ved en tilfældighed opdagede han, at han kunne slippe de følelser, der tyngede hans liv. Han opdagede, at han ved at give sig selv lov til at mærke sin krop og de følelser, der var forbundet med fysisk smerte eller ubehag, kunne få det bedre.
 
Han fortsatte arbejdet med sig selv, og efter tre måneder kunne han konstatere, at han var fuldstændig rask. Han gjorde op med sit liv og besluttede, at andre skulle have samme mulighed for at finde sig selv og mulighed for at slippe belastende følelser. Det blev begyndelsen på Sedona Metoden, som er opkaldt efter et område i sydvestlige USA, hvor mange alternative bevægelser har deres udspring.
Institut Meulengracht | CVR: 19600149 | Munkevænget 26, 5230 Odense M  | Tlf.: 61276400